«عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی‌ها ۲»: روش تدریس تام‌کروز در «تاپ‌گان» متعلق به یک خلبان ایرانی است خانه انیمیشن UP در دنیای واقعی + فیلم و عکس معاون وزیر فرهنگ: سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است درباره زنده یاد حسن حامد، نمایشنامه نویس و کارگردان فقید مشهدی| خاموشی در اوج درخشش کاش سریال بود! | درباره «مست عشق»، فیلم مهم حسن فتحی بازدید هیأت رسانه‌ای ایران از مؤسسه العلمین عراق + تصاویر ویژه‌برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) + زمان پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته (۱۳، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان تعطیلی سینما‌های مشهد به مناسبت شهادت امام‌جعفر‌صادق‌(ع) ناگفته‌های پردیس پورعابدینی درباره «فرشته» ستاره‌بازی
سرخط خبرها

دفاع مقدس، رسانه و تولید مؤلفه های قدرت

  • کد خبر: ۸۱۵۲۶
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
دفاع مقدس، رسانه و تولید مؤلفه های قدرت
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

رسانه را با «جنگ تحمیلی» یک نسبت حرفه‌ای و معرفتی است که نسبت حرفه‌ای را در دوران دفاع مقدس با پوشش تمام ساحتی خبری به انجام رساند. آن گونه که اهالی دورترین نقطه از خط مقدم هم از حماسه مردان معرکه باخبر می‌شدند. از دیگرسو، فضا را چنان می‌آراست که مردمان دور و نزدیک، همه خود را درگیر تهاجم دشمن و نقش آفرین دفاع بدانند و کشاورز منتها الیه دیار سیستان وبلوچستان هم برای خود نقشی تعریف کند.

این تکلیف حرفه‌ای رسانه بود که در دوران دفاع مقدس به انجام رسید و در گواهی منصفانه هم رسانه نمره خوبی می‌گیرد، اما رسانه یک رسالت تاریخی و معرفتی کلان‌تر هم در نسبت خود با «دفاع مقدس» قائل است و آن، فرهنگ سازی و استخراج ثروت از آن سرمایه راهبردی است؛

 

دفاع مقدس، رسانه و تولید مؤلفه های قدرت

 

چه جنگ برای ما -برخلاف نگاه جهانی- فقط یک رویداد نظامی نبود که با شلیک اولین گلوله آغاز شود و با فرمان آتش بس به پایان برسد. نه، ما وقتی از دل جنگ، به ساحت ممتاز «دفاع مقدس» باریافتیم، با یک مکتب روبه‌رو شدیم که زندگی سازی در دل مرگ را برایمان معنا می‌بخشید. معنایی که نگاه ما را چنان تغییر می‌داد که توانستیم همه تلاش بیگانگان را چنان ناکام بگذاریم که به هیچ یک از اهداف خود در آغاز جنگ نرسند.

ما در این مکتب توانستیم به جهان ثابت کنیم که مولفه‌های قدرت در این جنگ متفاوت است. به جهان تحمیل کردیم که برای نشان دادن اقتدار فقط توپ و تانک و جنگنده‌های مدرن کافی نیست. حضور ژنرال‌های چهارستاره و طراحی‌های جنگی پنج ستاره‌های شرقی و غربی هم نمی‌تواند دست برتر را داشته باشد.

 

دفاع مقدس، رسانه و تولید مؤلفه های قدرت

 

گفتیم که قدرت را بمب‌های کشنده شیمیایی نمی‌سازند. ثابت کردیم که ایستادن بر پا‌های عاریتی ۸۳ کشور نمی‌تواند کشور مقتدر را معلوم کند و ارتش ۳۷ ملیتی هم توان ندارد که علاوه بر تحمیل جنگ، خود را هم تحمیل کند. ما در عمل و در روی زمین ثابت کردیم که ایمان به کمال رسیده، باور تمام ساحتی به فرماندهی حضرت ولی، غیرت ملی و انقلابی، روحیه شهادت طلبی، تکیه بر پا‌های استوار خویش، اعتماد به توان داخلی، همراهی عمومی مردم، سربازپروری مادران و... مولفه‌هایی هستند که «قدرت برتر» را می‌سازند.

آن روز ظرفیت رسانه‌ای ما دربرابر رسانه‌های دشمن، درست مثل نسبت تسلیحاتی ما با آنان بود و در حصر و تحریمی سخت بودیم، اما همچنان که «نامعادله تسلیحاتی» را به نفع خویش برهم زدیم، نسبت دوم را هم به سود جبهه رسانه‌ای انقلاب، تغییر دادیم. ما توانستیم در عرصه اطلاع رسانی و تولید پیام و قهرمان پروری بایسته، کاری سزامند انجام دهیم. آن روز نمی‌خواستند صدای جبهه به مردم برسد.‌

می‌خواستند میان دفاع مقدس و مردم گسست ایجاد کنند و با بزرگ کردن خلأ، این گسست را به گسل تبدیل کنند، اما ما نگذاشتیم. جبهه رسانه‌ای ما چنان کار کرد که پیرزن روستای ما چند عدد تخم مرغ را که همه داشته هایش بود، به عنوان یک تکلیف دینی و ملی به جبهه اهدا می‌کرد. در همین راهبرد، ما به جایی رسیدیم که اگر پسری شهید می‌شد، مادرش در همان مراسم تدفین، رزم‌جامه را بر تن فرزند دیگرش می‌کرد و او را به معرکه می‌فرستاد. آری، ما در جبهه رسانه‌ای هم مثل جبهه دفاع، دشمن را شکستیم و تعریفی نو از قدرت بیان کردیم؛ چیزی که امروز هم باید بدان توجه کنیم و در نو شدن جبهه‌ها و جنگ ها، با تکیه بر همان تجربه و نوسازی طرح‌ها باز با تولید قدرت فائقه، میدان داری کنیم.

 

 

دفاع مقدس، رسانه و تولید مؤلفه های قدرت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->